Die Goldenen Zwanziger in Literatur und Film. Volker Kutschers 'Der nasse Fisch' und der Film 'Babylon Berlin' - Musílek, Daniel (Jihočeská univerzita, 2021)
Předložená bakalářská práce se zaměřuje na techniky zprostředkování zvuku a obrazu v literatuře a filmu a zároveň poskytuje komparativní analýzu obou médií. V teoretické části bakalářské práce jsou objasněny rozdílné přístupy filmové a literární teorie k vyobrazení děje obrazovými a zvukovými prvky. Komparace obou médií bude ilustrována na historickém románu 'Der nasse Fisch' německého spisovatele Volkera Kutschera a na německé filmové sérii 'Babylon Berlin' od režisérů Toma Tykwera, Achima von Borriese a Hendrika Handloegtena. V praktické části budou na vybraných románových kapitolách a filmových scénách názorně vysvětleny rozdílné metody využití zvuku a obrazu ke zprostředkování děje.
The Golden Twenties in Literature and Film. Volker Kutscher´s 'Der nasse Fisch' and the TV Series 'Babylon Berlin'
Keywords: Děj; 'Babylon Berlin'; 'Der nasse Fisch'; kinematografie; literatura; zvuk; obraz; Plot; 'Babylon Berlin'; 'Der nasse Fisch'; Cinematography; Literature; Sound; Image