Agrolesnictví v ČR - Bednariková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem mé bakalářské práce je shrnout pozitiva a negativa agrolesnických systémů a jejich perspektivy do budoucna. Agrolesnické systémy jsou v České republice k vidění jen ojediněle. Proto je v bakalářské práci nejprve definováno agrolesnictví, dále pak historický vývoj agrolesnictví. Další část se věnuje pozitivum a negativum agrolesnických systémů s důrazem na evironmentální dopady agrolesnictví. Také jsou zde zmíněny možnosti využití agrolesnictví ve vztahu k dotační politice České republiky. V poslední řadě byl řešen aktuální stav agrolesnictví s perspektivou do budoucna.
Agroforestry in Czech Republic
Keywords: Agrolesnictví; zemědělství; lesnictví; biomasa; Agroforestry; agriculture; forestry; biomass