Vliv kulturních akcí na návštěvnost Českého Krumlova - Volfová, Hana (Jihočeská univerzita, 2008)
Dílčími cíly bakalářské práce bylo provedení charakteristiky vybraných kulturních akcí a následně vyhodnocení realizovaného marketingového výzkumu. Na základě tohoto vyhodnocení byl posouzen cíl hlavní - vliv kulturních akcí na návštěvnost destinace a přijaty návrhy opatření pro zlepšení nabídky kulturních akcí. Data z dotazníkového šetření poskytla informace pro sestavení profilu účastníka kulturního cestovního ruchu, který zahrnoval i šetření v oblasti kvality poskytovaných služeb. Z toho poté vycházelo i odhalení příležitostí a nedostatků v koordinaci kulturních akcí.
The effect of cultural events on the visit rate in Český Krumlov
Keywords: kulturní cestovní ruch; kulturní akce; atraktivita; destinace; návštěvník; marketingový výzkum; příležitosti; nedostatky; koordinace; cultural tourism; cultural events; atractivity; destination; visitor; marketing research; opportunity; deficiency; co-ordination