Volnočasové aktivity - kostel svatého Petra a Pavla v Dolanech u Hlinců v letech 1950 - 2016 - Šmausová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce se zabývá shrnutím volnočasových aktivit při záchraně zříceniny kostela sv. Petra a Pavla v Dolanech u Hlinců. V první a druhé kapitole popisuje vývojové fáze výstavby kostela a jeho dějiny. Třetí kapitola se zaměřuje na devastaci sakrální stavby po roce 1950. Následující dvě kapitoly se zabývají volným časem v souvislosti s volnočasovými aktivitami dobrovolníků při záchraně památky. Poslední kapitola práce pojednává o trávení volného času návštěvníků při kulturních akcích v obnoveném kostele.
Leisure time activities - the church of St. Peter and Paul in Dolany near Hlince between 1950 - 2016
Keywords: Dolany u Hlinců; kostel; historie; stavební vývoj; archiv; památka; samovolná destrukce; devastace; dobrovolníci; zřícenina; volný čas; volnočasové aktivity; archeologický průzkum; pouť; návštěvníci.; Dolany near Hlince; church; history; building process; archive; historical monument; spontaneous destruction; devastation; volunteers; ruins; leisure time; leisure time activities; archeological excavation; pilgrimage - carnival; visitors.