Užití Derive ve výuce matematiky - Reindlová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této diplomové práce je vytvoření vzorových příkladů pro učitele v hodinách matematiky na základních a středních školách. Žáci si např. naučí sestavovat obrázky z geometrických útvarů, zadávaných matematickou formulí. Tento způsob, podle mého názoru, žáky velmi motivuje. Dílčím cílem se stalo vytvoření přehledu tematických celků, z kterých je možno obrázky vytvářet. Zpracovávaná problematika je rozdělena do 7 kapitol. Každá kapitola na začátku obsahuje úvod do dané problematiky, modelový příklad a cvičení na danou problematiku i s řešením.
Use of Derive in mathematics lessons
Keywords: Derive 6; počítačem podporovaná výuka; matematické obrázky; posuvník; Derive 6; computer aided teachnig; mathematics's pictures; slide-bar