Pitný režim u dětí mladšího školního věku v Jihočeském kraji - Sobíšková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce je založena na poznatcích o pitném režimu u dětí mladšího školního věku. V teoretické části se pojednává o funkci a složení vody a o vodě jako takové, která patří k nejdůležitějším součástem života a výživy. Je zde doporučeno, jaké množství tekutin by měly děti za den vypít. Pozornost je věnována i dehydrataci. V praktické části je provedena analýza stanovených předpokladů prostřednictvím dotazníkového šetření. Hlavním cílem je zjistit, jaký mají děti pitný režim, zda dávají přednost sladkým nápojům před vodou či co vědí o dehydrataci.
Drinking regime of the primary school children in the South of Bohemia
Keywords: nápoje; dehydratace; pitný režim; děti mladšího školního věku; drinks; dehydration; drinking regime; primary school children