Oživené mysterium: Rituální tance „čham“ jsou vznešenou podívanou plnou krásy, barev, pohybů a zvuků - Filip, Michal (Czech News Center, 2020)
Článek reportážním stylem popisuje viditelné i skryté aspekty buddhistického obřadu Cam a jeho historické kořeny. Text populárně-vědeckou formou přibližuje poznatky z terénního výzkumu, realizovaného Michalem Filipem v Mongolsku v letech 2003-2019.
Keywords: čham, cam, Mongolsko, buddhismus, historie, náboženský obřad