Využití jazyka umění v náboženské výchově - Kunzová, Eva (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce se zabývá významem umění pro celistvý rozvoj jedince. Symbolem jako jedním z nejvýznamnějších výrazových prostředků umění. Projevem symbolu v Bibli, v obrazovém umění a jeho rolí v procesu individuace. Zahrnuje charakteristiku adolescenčního věku s ohledem na schopnost porozumět symbolům. Teorii symbolové didaktiky. Osvětlení a význam pojmu ''druhá naivita'' a scénář jedné vyučovací jednotky jako praktickou ukázku práce se symboly v interpretaci obrazu.
How to use a language of art in religious pedagogig
Keywords: UMĚNÍ; SYMBOL; OBRAZ; ADOLESCENCE; DRUHÁ NAIVITA; INDIVIDUACE; ART; SYMBOL; PICTURE; ADOLESCENCE; SECOND NAIVETE; INDIVIDUALIZATION