Návrh sbírky příkladů pro předmět počítačová fyzika 1 - Fiktusová, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce je koncipována jako soubor příkladů k látce probírané v předmětu Počítačová fyzika 1. Pozornost je věnována především metodě Monte Carlo, deterministickým technikám počítačového modelování a řešení vybraných druhů diferenciálních rovnic. Každá kapitola je uvozena shrnutím nejdůležitějších teoretických poznatků nezbytných pro jejich úspěšné řešení, poté následují příklady k procvičení problematiky.
Computer Physics I. - proposal of example collection
Keywords: Počítačová fyzika; metoda Monte Carlo; metoda molekulární dynaminy.; Computer Physics; method of Monte Carlo; molecular dynamics method.