Výuka mimořádně nadaných žáků v matematice. - Lojíková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem diplomové práce je vypracovat soubor úloh, které budou mít vzrůstající obtížnost a budou vést žáky k dovednosti řešit úlohy určené pro nadané žáky. Bude proveden akční výzkum týkající se práce žáka s navrženými úlohami. V teoretické části diplomové práce bude pozornost věnována dostupné literatuře zabývající se výukou matematiky mimořádně nadaných žáků.
Teaching talented students in mathematics.
Keywords: Matematika; Matematická olympiáda; matematická gramotnost; matematické nadání.; Mathematics; Mathematical Olympiad; mathematical literacy; mathematical talent.