Výuka a studium matematiky s podporou dotykových zařízení - Kalová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2022)
Tablety a dotykové telefony patří k nejmasověji užívaným digitálním technologiím, svým počtem i prodejností překonávají klasické počítače ovládané klávesnicí a myší. Přitom se jedná také o počítače, mnohdy značně výkonné, navíc mobilní, vybavené fotoaparátem pro záznam fotografií i videa, v řadě případů i čidly pro určování polohy, zrychlení, teploty apod. Tento výkonný hardware pak doplňují stovky aplikací, mnohé zdarma dostupné. Cílem bakalářské práce je popsat možnosti využití dotykových zařízení při studiu i výuce matematiky. Takové, které nejsou orámovány mezemi konkrétní aplikace, ale spíše využívají kombinaci více aplikací a nástrojů těchto zařízení spolu s jinými aktivitami. Práce oslovuje jak učitele matematiky, tak i studenty učitelství matematiky.
Teaching and learning mathematics with the support of touch screen devices