Nákupní atmosféra ve vybraném obchodním centru - Špillerová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení nákupní atmosféry ve vybraném obchodním centru v rámci terénního výzkumu a uvedení návrhu na zlepšení nákupní atmosféry. Tato práce je rozdělena na dvě části - teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vymezeny základní informace o obchodu, který je dál členěn na velkoobchod a maloobchod, protože je tato práce věnována obchodnímu centru, rešerše obsahuje část i o obchodních centrech. Dále je vymezena nákupní atmosféra a jsou rozebírány její prvky. Jako poslední je popisován marketingový výzkum a jeho metody. V praktické části je definován cíl této práce, stanovena výzkumná otázka a metodika práce. Dále je popisováno vybrané obchodní centrum, a tím je IGY Centrum v Českých Budějovicích. Práce obsahuje výsledky dotazníkového šetření, na jejichž základě jsou doporučovány návrhy ze zlepšení atmosféry ve vybraném obchodním centru.
Shopping atmosphere in selected shopping centre
Keywords: nákupní centrum; nákupní atmosféra; kvantitativní výzkum; vnitřní a vnější prvky; shopping center; shopping atmosphere; quantitave research; internal and external elements