Spolupráce obcí ve vybraném regionu (případová studie - Benešovsko) - Papírník, Michal (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem práce je identifikovat formy horizontální spolupráce obcí v regionu Benešovsko. Ukazuje, které faktory mají vliv na spolupráci, udržitelnost a přínos pro regionální rozvoj. V teoretické části jsou uvedeny a popsány definice forem horizontální spolupráce, které jsou čerpány z odborné literatury. Je zde popsán zadaný region a představena jednotlivá města a obce. Informace jsou získány studiem vybraných dokumentů, analýzou dokumentů a rozhovory s představiteli vybraných obcí. Praktická část popisuje současnou spolupráci obcí v uvedeném regionu, která probíhá různými formami. Například formou MAS skupin, sdruženími, mikroregiony atd. Výsledkem práce je analýza těchto spoluprací a možný návrh na přínosnější řízení spolupráce.
Cooperation of Municipalities in a Region (Case study - region Benešov)
Keywords: region; spolupráce obcí; dokumenty; rozhovory; formy spolupráce; případová studie; region; municipal cooperation; documents; interviews; forms of cooperation; case study