Kolektivní investování v ČR - Princlová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá kolektivním investováním v České republice. Charakterizuje kolektivní investování a jeho subjekty, zabývá se historií kolektivního investování a právní úpravou, dále srovnává vybrané smíšené podílové fondy na základě šesti kritérií, jimiž jsou výnosnost, volatilita, výkonnost, čisté obchodní jmění, minimální možná investice a doba působení fondu na trhu. Výsledky jednotlivých fondů jsou vyhodnoceny pomocí metody váženého součtu (WSA), ze které vyplynulo, že z hodnocených fondů je pro drobného investora nejlepší fond Vyvážený mix FF. Osobně bych však zvážila investování do rizikovějších podílových fondů, než jsou fondy smíšené, a to z důvodu nízké čisté reálné výnosnosti zkoumaných podílových fondů.
Collective investment in the Czech Republic
Keywords: Kolektivní investování; investiční společnost; podílový fond.; Collective Investment; Investment Company; Investment Fund and Mutual Fund.