Možnosti rozvoje společnosti na základě analýzy konkurentů - Slavíková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato diplomová práce se zaměřuje na možnosti rozvoje společnosti na základě analýzy společnosti OfficeCare na českém trhu. V literárním přehledu byla popsána problematika týkající se situační analýzy, konkurence, analýzy konkurence, SWOT analýzy a Porterova modelu pěti konkurenčních sil. V praktické části byl vypracován seznam konkurentů, SW analýza s bodovým ohodnocením, vytipování klíčových silných a slabých stránek a následné celkové vyhodnocení.
Development opportunities of company based on the analysis of competitors
Keywords: situační analýza; analýza konkurence; konkurence; SW analýza; Porterův model pěti konkurenčních sil; silné stránky; slabé stránky; situational analysis; competition analysis; competition; SW analysis; Porter's five forces model; strengths; weaknesses