Historie a vývoj geometrického plánu na našem území - Čiperová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem práce je zpracovat přehled vývoje geometrického plánu od jeho počátku, stanoveném říšskými zákoníky, přes všechna následující období, ve kterých se měnila pravidla zpracování, náležitosti i náhled na jeho důležitost. Tato práce je členěna do několika kapitol. Úvodní část je věnována zdůvodnění volby daného tématu. Následuje definování vybraných pojmů, které souvisejí s danou problematikou. Další části jsou zaměřeny na historický vývoj geometrického plánu. V šesté kapitole se zabývám jednotlivými vyhláškami počínaje rokem 1993 až po současnost. V sedmé kapitole vymezuji aspekty související s daným tématem. Na závěr jsem porovnala historickou a současnou podobu geometrického plánu.
The history and development of the geometric plan in the Czech Republic
Keywords: geometrický plán; historie; náležitosti geometrického plánu; katastr; geometric plan; history; requirements of the geometric plan; cadastre