Strategický rozvoj cestovního ruchu v Mladé Vožici - Nováková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2014)
Hlavním cílem bakalářeké práce s názvem Strategický rozvoj cestovního ruchu v Mladé Vožici bylo zhodnocení potenciálu města pro rozvoj cestovního ruchu. Analýza současného stavu a terénní šetření bylo podkladem k hodnocení nabídky a poptávky cestovního ruchu města. Návštěvníci i místní občané nejčastěji spojují Mladou Vožici s pojmy hezké město a krásná příroda. Důležité bylo zjištění, že se lidé do města pravidelně vracejí hlavně kvůli sportovní, rekreační a kulturní nabídce. Hlavním turistickým cílem je hrad Šelmberk. Právě pro rozvoj sportovně-rekreačního a kulturně-historického cestovní ruch nabízí Mladá Vožice vhodné podmínky.
Strategic development of tourism in Mladá Vožice
Keywords: Rozvoj; lokalizační faktory; realizační faktory; selektivní faktory; strategický rozvoj; cestovní ruch; destinace cestovního ruchu; turisté; Development; localization factors; implementation factors; selective faktors; strategic development; tourism; tourist destination; tourists