Porovnání mládežnických fotbalových týmů pomocí Unifittestu 6-60 u věkové kategorie U11 - SK Dynamo České Budějovice, AC Sparta Praha, 1. FK Příbram, Bohemians Praha 1905, SK Tochovice - Bláža, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2012)
Úkolem bakalářské práce je zjistit a porovnat úroveň pohybových schopností pomocí standardizovaného testu u pěti mládežnických fotbalových týmů. Testová baterie Unifittest 6-60 testuje hráče ve čtyřech různých cvičeních zaměřených na individuální pohybové schopnosti. Tyto testy všechna mužstva absolvují na konci přípravy, kdy by měly vykazovat nejvyšší stupeň trénovanosti. Všechna testování jsme provedli osobně. Po získání všech dat jsme výkony zpracovali do přehledných tabulek a grafů a následně porovnali týmy navzájem. Na konci práce následuje závěrečné zhodnocení a potvrzení či naopak vyvrácení předem daných hypotéz.
Comparison of youth football teams using Unifittestu for ages 6-60 U11 - SK Dynamo České Budějovice, AC Sparta Praha, 1. FK Příbram , Bohemians Praha 1905, SK Tochovice
Keywords: fotbal; hráči fotbalu; testování; pohybové schopnosti; pohybové dovednosti; schopnosti dětí; zatížení těla u mládeže; football; football players; testing; motor abilities; motor skills; abilities of children; body strain in young people