Fyziologické aspekty chůze a Nordic walking jako adekvátní pohybové aktivity. - Beneš, Václav (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce na téma Fyziologické aspekty chůze a Nordic walking jako adekvátní pohybové aktivity se zaměřuje na vybrané fyziologické změny organismu během pětiměsíčního tréninkového cyklu. V teoretické, části popisuji fyziologické změny organismu při pravidelně se opakující zátěži dále je zde definována technika chůze, Nordic walking a zdravotní benefity těchto aktivit. V části výzkumné jsou zaznamenány způsoby měření, výsledky z měření a celkové zhodnocení naměřených výsledků.
Physiological aspect walking and Nordic walking as adequate kinetic activities.
Keywords: pohybová aktivita; chůze; Nordická chůze; zdraví; obezita; fyzická zátěž; tepová frekvence; moving aktivity; walking; Nordic walking; health; obesity; physical strain; pulse rate