Zvládání pracovní zátěže učiteli střední školy - Kálalová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou zvládání pracovní zátěže učiteli střední školy. Teoretická část objasňuje pojmy pracovní zátěž, stres a syndrom vyhoření. Dále popisuje strategie pro zvládání pracovní zátěže. Cílem praktické části práce je zjistit, do jaké míry pociťují pracovní zátěž učitelé vybraných středních škol a jaké metody používají k vyrovnání se s pracovní zátěží.
Coping with Workload among Secondary School Teachers