RWCT in Teaching English/Využití metod RWCT ve výuce anglického jazyka - Nevyhoštěná, Iveta (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce Využití metod RWCT ve výuce anglického jazyka pojednává o možnostech využití aktivizujících metod programu Čtením a psaním ke kritickému myšlení při výuce anglického jazyka. Práce je rozdělena do dvou částí - teoretické a praktické. V teoretické části čerpá z odborné literatury zabývající se tématikou programu RWCT a pojednává o využití modelu E - U - R a různých aktivizačních metodách. V praktické části zkoumá využití tohoto modelu v hodinách anglického jazyka na základní škole. Je založena na souboru deseti příprav na vyučovací hodiny. Cílem praktické části je ukázat možnosti aplikace programu RWCT a modelu E - U - R do hodin anglického jazyka.
RWCT in Teaching English
Keywords: Moderní výukové metody; kritické myšlení; RWCT; model E - U - R; metody kritického myšlení.; Modern methods of education; critical thinking; RWCT; the E - R - R model; methods of critical thinking.