Soupis rukopisů a starých tisků farní knihovny v Petrovicích u Sušice - Hatová, Hana (Jihočeská univerzita, 2009)
Hlavním cílem bakalářské práce je soupis rukopisů a starých tisků ve farní knihovně v Petrovicích u Sušice. Na základě tohoto vytvořeného seznamu byla provedena analýza knižního fondu farní knihovny. Práce je rozdělena do šesti kapitol. V první a zároveň úvodní kapitole je badateli představen účel bakalářské práce a kritika použitých pramenů a literatury. Druhá kapitola se věnuje historii obce a farnosti s uvedením duchovních správců v Petrovicích u Sušice. Třetí část stručně informuje o obecném vývoji knihoven. Další kapitola se zaměřuje na knihovny církevních institucí a farářské knihovny z pohledu pražské konzistoře. Pátá kapitola blíže rozebírá farní knihovnu po fyzické, časové, místní, jazykové a tématické stránce. Nejsou opomenuty ani exlibris a jiné poznámky v knihách. Poslední a závěrečná kapitola obsahuje shrnutí celé bakalářské práce. Součástí práce je také seznam zkratek, seznam pramenů a literatury, seznam příloh, rozsáhlý soupis rukopisů a starých tisků s přiloženým komentářem, fotodokumentace vztahující se k tématu a několik tabulek a grafů.
The list of manuscripts and old prints of parish library in Petrovice u Sušice
Keywords: soupis; rukopisy; staré tisky; farní knihovna; Petrovice u Sušice; bakalářská práce; the list; manuscripts; old prints; parish library; Petrovice u Sušice; bachelor´s thesis