Profesní příprava asistentů zubního technika a jejich uplatnění v praxi - Sedláková, Hana (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem bakalářské práce bude objasnit požadavky, které vznikají v procesu specifické a velmi náročné odborné přípravy studentů oboru zubní technik, především se zaměřením na roli, kterou zde sehrává koncepce středoškolské přípravy a její zaměření na kompetence požadované trhem práce, respektive praxí. Bakalářská práce obsahuje teoretickou a praktickou část. Teoretické část nejprve věnuje pozornost historii, vzniku, tradici, současnosti a celkové charakteristice oboru Zubní technik. Dále se zaměřuje na odborné a didakticko ? pedagogické aspekty kompetenčního modelu přípravy zubního technika a na provázanost s ostatními souvisejícími obory. Výzkum a praktická část bude sledovat hodnocení úrovně praktické přípravy studentů a absolventů na Střední zdravotnické a Vyšší odborné škole zdravotnické v Českých Budějovicích, mapovat názory na odbornou praxi v klinických zubních laboratořích a to ze tří úhlů pohledů: z pohledu samotných studentů, případně absolventů na vyšším studiu, z pohledu odborných vyučujících a z pohledu odborníků z praxe na klinických pracovištích.
Professional Training of Dental Technician Assistants and their Position while Entering the Labour Market
Keywords: obor Zubní technik; odborná praxe; kompetence; transformace odborného školství; Dental technician; Professional Practice; competence; Transformation of Vocational Education