Toponyma mikroregionu Milevsko - Hrůzová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2014)
Ve své bakalářské práci se zabývám místními názvy ve vybraných obcích mikroregionu Milevsko a v přilehlé obci Křenovice spadající do bývalého okresu Písek. Práce je rozdělena do dvou částí. První část obsahuje teoretické poznatky z oboru onomastika, vztahující se k toponymii, tj. nauce o vzniku, tvoření, rozšíření a povaze místních jmen. Druhá část aplikuje získané teoretické poznatky na místní jména mikroregionu Milevsko. Podává stručné statistické údaje, vysvětluje původ názvů vybraných obcí, jejich historii apod. V připojené obci Křenovice jsou popsány i pomístní názvy, tj. názvy polí, luk, lesů, cest apod. Práce jako celek je příspěvkem k toponymii mikroregionu Milevsko.
Toponyms in the microregion of Milevsko
Keywords: onomastika; toponomastika; mikroregion Milevsko; Křenovice; historie; onomastics; toponomastics; microregion of Milevsko; Křenovice; history