Detection of pilocarine in tick saliva and its effect on the host immunity - Ziebermayr, Carmen (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá stanovením koncentrace pilokarpinu ve slinách klíštěte a jeho vlivem na imunitní buňky. Pilokarpin byl aplikován na záda klíštěte k podpoření salivace. Tato látka proniká skrze kutikulu klíštěte a díky tomu může být detekována i ve vy-loučených slinách. Koncentrace pilokarpinu byla stanovena pomocí HPLC-MS2 analýzy. Vliv pilokarpinu na cytokiny (TNF-? a IFN-?) byl zjištěn pomocí metody ELISA.
Detection of pilocarine in tick saliva and its effect on the host immunity