Srbština a čeština v konfrontaci - Čekić, Sanida (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá srovnáním srbštiny s češtinou v plánu hláskoslovném, tvaroslovném a syntaktickém. Teoretická část je věnována charakteristice slovanských jazyků. Část praktická se zabývá analýzou uměleckého textu v srbštině a jeho českého překladu, kde jsou sledovány shody a rozdíly v hláskosloví, tvarosloví, syntaxi i ve slovní zásobě. Cílem diplomové práce je vymezení hlavních rozdílů mezi oběma jazyky na základě jejich komparace.
Serbian in confrontation with Czech