Regionální rozvoj a plošná ochrana souborů lidové architektury v obcích okresu Domažlice a Klatovy - Cozlová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2007)
Smyslem práce je ověřit výsledky památkové ochrany a postoje občanů, orgánů samosprávy i státní správy. Práce podává přehled dotačních titulů využitelných ve vesnických památkových zónách. Dále je popsána památková péče v ČR. Práce je zaměřena na obce Hradešice, Kanice, Klenčí, Ostřetice, Pocinovice, Poleň, Stráž, Trhanov a Velké Hydčice.
Regional development and protection ensembles of rural architecture in villages of the district of Domažlice and Klatovy
Keywords: vesnická památková zóna; památková péče; strukturální politika; dotace; cestovní ruch; regionální rozvoj; rural area; the care of historical monuments; structural politic; grants; tourist trade; regional development