Daňové a účetní aspekty účetní závěrky ve vybrané účetní jednotce - Klečková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této práce je popsat komplexní postup při sestavování účetní závěrky v souvislosti s vnitřními předpisy vybrané společnosti. Teoretická část se zabývá obecnou charakteristikou účetní závěrky, včetně zásad pro její tvorbu. Praktická část analyzuje přípravné práce a uzavření účetního období. Tato část práce se věnuje také sestavováním účetní závěrky. Cílem analytické práce je posoudit účetní a daňové aspekty v souvislosti se sestavováním účetní závěrky ve vybrané společnosti.
Tax and accounting aspects of the final accounts in the selected entity
Keywords: účetnictví; přípravné práce; účetní závěrka; účetní výkazy; rozvaha; výkaz zisků a ztrát; přehled o peněžních tocích; daň z příjmů; accounting; preparatory works; final accounts; financial statements; balance sheet; profit and loss account; cash flow statement; income tax