Vybrané české pomníky a památníky - Kosán, David (Jihočeská univerzita, 2017)
Jako téma svojí bakalářské práce jsem si zvolil Vybrané české pomníky a památníky. Práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část se zabývá typologií pomníků a památníků, zkoumá vztahy mezi pomníkem, památníkem a náhrobkem. Seznámí nás s vybranými pomníky a památníky, jejich vznikem, historií a osudy. Praktická část je věnována vlastnímu zhotovení pamětní desky, zasvěcené Václavu Vojtovi.
Selected Czech monuments and memorials
Keywords: pomník; památník; pamětní deska; socha; sochařství; V. Vojta; memorial; monument; memorial desk; statue; statuary; V. Vojta