Prostorová tvorba s dětmi v mateřské škole - Novotná, Jana (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem bakalářské práce je vytvořit nabídku aktivit v prostorové tvorbě s dětmi v mateřské škole a realizovat je. V teoretické části je popsána prostorová tvorba, její druhy jako je modelování, asambláž, Land-art a mnoho dalších. Dále je zde zaznamenán rozvoj osobnosti předškolního dítěte v jednotlivých oblastech. Také zde popisuje propojení s Rámcovým vzdělávacím programem. Praktická část obsahuje nabídku aktivit v oblasti prostorové tvorby a jejich realizace v mateřské škole a jejich evaluace. Budou použity metody pozorování, hlavně při spolupráci mezi dětmi při společných aktivitách a rozboru.
Spatial creation with children in kindergarten
Keywords: prostorová tvorba; asambláž; Land-art; nabídka aktivit; pozorování; spatial creation; assemblage; Land-art; offer of activities; observation