Ekologie denních motýlů tradičně obhospodařovaných podhorských luk - Zimmermann, Kamil (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato práce se zybývá přežíváním hnědáska chrastavcového (Euphydryas aurinia)a jeho vztahem k dalším pěti blízce příbuzným, syntopicky žijícím druhům hnědásků a perleťovců z čeledi Nymphalidae, studovaných v identickém biotopovém systému. Byly studovány základní demografické a disperzní parametry a jejich aplikace na ochranářská opatření v rámci všech studovaných let a v celém areálů rozšíření.
Ecology of butterflies traditionally managed submontane meadows
Keywords: Ekologie; Motýli; Populační dynamika; Ochrana; Ecology; Butterflies; Population dynamic; Conservation