Ticho a zvuk - Michálková, Olga (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato diplomová práce na téma ticha a zvuku je rozdělena na dvě části. Teoretická část obsahuje informace a poznatky např. z oblasti fyzikálních jevů, teorie barev, psychologie a teorie výtvarného umění (zejm. práce W. Kandinského), které vytvářejí teoretickou základnu pro praktickou část, tedy pro realizovaný výtvarný záměr. Realizace praktické části je autorská interpretace plastického ztvárnění ticha a zvuku. Snaží se o výtvarné vyjádření těchto dvou pojmů kombinací keramiky a skla v barevných kompozicích.
Silence and Sound
Keywords: ticho; zvuk; barva; Wassily Kandinsky; keramika; sklo; Der blaue Reiter; silence; sound; color; Wassily Kandinsky; pottery; glass; Der blaue Reiter