Problematika uplatňování podpůrných nástrojů zaměstnávání u mládeže s lehkou mentální retardací v regionu České Budějovice - Bátinová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2007)
Osoby s mentální retardací představují mezi postiženými jednu z nejpočetnějších skupin. Za mentálně retardované ( postižené ) se považují takoví jedinci ( děti, mládež a dospělí), u nichž dochází k zaostávání vývoje rozumových schopností, k odlišnému vývoji některých psychických vlastností a k poruchám v adaptačním chováním. Lidé s lehkým mentálním postižením nemají dostatek pracovních příležitostí na volném trhu práce a jsou zaměstnáváni z převážné většiny v prostorách chráněných pracovišť.
Dilema of assertion of suportive tools in employing zouny people with a light cephalonia in České Budějovice region
Keywords: mentální retardace; sociální služby; dlouhodobě nepříznivý stav; osoba se změněnou pracovní schopností; chráněné pracovní místo a chráněná pracovní dílna; pracovní rehabilitace; podporované zaměstnávání; cephalonia; social services; longtime unfavourable conditions; person with changed working competence; protected working place and sheltered workshops; working rehabilitation; expectant employing