Satelitní města - jejich vznik a rozvoj v České republice - Procházková, Anežka (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem bakalářské práce je analyzovat vznik a vývoj satelitních měst v České republice. Satelitní města se v České republice rozvíjela různě a liší se od těch zahraničních. Situace satelitních měst v naší republice je zpracována v případové studii zaměřené na satelitní městečko v obci Třeštice. Ta se zabývá vznikem tohoto satelitu, a co mu předcházelo. Součástí případové studie jsou osobní rozhovory, které jsou prováděny jak s původními obyvateli obce, tak s novými obyvateli satelitu. Cílem rozhovorů je zjistit, jak se noví obyvatelé podílejí na společenském životě obce z hlediska účasti na společenských a politických událostech.
Satellite Towns - Origin and Development in the Czech Republic
Keywords: osobní rozhovor; suburbanizace; Třeštice; personal interview; suburbanisation; Třeštice