Analysis of the novel Dracula - Doležalová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2021)
V roce 1897 Bram Stoker vydal své gotické dílo Drákula, které se stalo okamžitým fenoménem své doby. Dílo bylo vydáno koncem 19. století, jehož společnost obklopovalo mnoho strachu a úzkostí z neznámého. Cílem mé bakalářské práce bylo analyzovat toto dílu s bližším zaměřením na hraběte Drákulu a jeho domovinu Transylvánii.
Analysis of the novel Dracula
Keywords: gotická literature; folklore; analýza; sexualita; upír; gothic literature; folklore; analysis; sexuality; vampire