Námět psa ve výtvarném umění od dob romantismu po současnost - Mouchová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2023)
Magisterská práce navazuje na autorčinu práci bakalářskou, zabývající se obdobným tématem. Teoretická část práce reflektujet námět psa ve výtvarném umění v období romantismu, realismu, ve vybraných uměleckých směrech 19. a 20. století a v neposlední řadě zobrazování psa v současném umění. Výstupem praktické práce je autorské ztvárnění psa v digitální podobě (práce s fotografií, rastrovou a vektorovou grafikou).
The theme of the dog in fine arts from the Romantic period to the present
Keywords: pes; výtvarné umění; pes v umění; role psa ve společnosti; plemena psů; romantismus; realismus; moderní umění; postmoderní umění; autorská tvorba; dog; fine art; dog in art; role of dog in society; dog breeds; romanticism; realism; modern art; postmodern art; authorship