Edukace těhotných žen v předporodní přípravě, životosprávě a pohybových aktivitách v těhotenství. - Čermáková, Alena (Jihočeská univerzita, 2015)
Téma diplomové práce: Edukace těhotných žen v předporodní přípravě, životosprávě a pohybových aktivitách v těhotenství. Diplomová práce obsahuje poznatky získané z odborné literatury, které mohou využít ženy pro zlepšení své informovanosti o životosprávě a pohybových aktivitách v těhotenství. Cílem diplomové práce bylo zjistit informovanost těhotných žen o výživě a životosprávě, o správné pohybové aktivitě v těhotenství a edukační materiály. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část práce obsahuje stručnou charakteristiku fyziologického těhotenství, změny mateřského organismu v těhotenství, celkovou životospráva v těhotenství, vhodné a nevhodné sporty v těhotenství. Praktická část práce shrnuje a hodnotí výsledky dotazníkového šetření. Diplomová práce může posloužit těhotným ženám jako návod v období těhotenství.
Education of pregnant women in prenatal training, regimn and movement activities during pregnancy.
Keywords: Edukace; těhotenství; předporodní příprava; výživa; životospráva; pohybová aktivita; sport.; Education; gravidity; antenatal preparation; diet regimen; exercises; sport.