Analýza volnočasových pohybových aktivit vybraného vzorku žáků na různých typech středních škol v Jindřichově Hradci - Vlková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou volnočasových pohybových aktivit žáků na různých typech středních škol v Jindřichově Hradci. U škol byl proveden záměrný výběr podle daných podmínek. Práce byla cílena na chlapce a dívky třetích ročníků. Na základě záměrného výběru byly z pěti škol vybrány čtyři, a to Obchodní akademie T. G. Masaryka, Střední zdravotnická škola, Gymnázium V. Nováka a Střední odborná škola Jindřichův Hradec. Dotazníkové šetření probíhalo na přelomu září a října roku 2020. Vyplňování standardizovaného sociologického dotazníku COMPASS II probíhalo u všech dotazovaných anonymně. Kromě výsledků dotazníkového šetření obsahuje práce také teoretické informace o probíraném tématu, které byly získány po řádném provedení obsahové analýzy odborné literatury a dalších materiálů. Vyhodnocením dotazníku je analyzována účast žáků ve sportech a jejich preferované volnočasové aktivity. Výsledky jsou porovnány jak mezi jednotlivými školami, tak s výsledky celorepublikového výzkumu. Výsledky šetření jsou přeneseny do přehledných grafů a tabulek, které se nacházejí ve výsledkové části této práce,
The analysisi of leisure-time physical aktivities of the selected sample students in different type of high schools in Jindřichův Hradec
Keywords: žáci; mládež; pohyb; aktivity; volný čas; COMPASS II; pupils; youth; movement; activities; free time; COMPASS II