Současná francouzská dramatická tvorba v českém kulturním prostředí - Vysušilová, Alice (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem této práce je přiblížit současnou dramatickou tvorbu francouzských autorů z pohledu toho, jakým způsobem byla jejich díla uváděna a vnímána v českém divadelním prostředí mezi lety 1990 až 2020. Práce se zabývá představením dramatiků a jejich tvorby a následně popisem ztvárnění inscenací v podání českých divadelních tvůrců a umělců. Uvedené recenzní ohlasy jsou dokladem míry úspěšnosti současných francouzských dramat v českém podání u českého publika.
Contemporary French Drama Production in Czech Cultural Environment
Keywords: Divadelní inscenace; dramatická tvorba; současné francouzské drama; české kulturní prostředí; 1990-2020; Theatre production; dramatic production; contemporary French drama; Czech cultural environment; 1990-2020