Spiritualita studentů Teologické fakulty - Špindlerová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce se zabývá spiritualitou studentů Teologické fakulty. Cílem práce je zjistit, jaká je spiritualita studentů Teologické fakulty. Na začátku teoretické časti popisuje pojmy náboženství, religiozita a jejich vztahy ke spiritualitě. Dále se práce zaměří na pojem spiritualita, který je pro ni klíčovým. Po vymezení pojmu spiritualita je zaměřena na spiritualitu a pojmy, které se k ní pojí. Následuje historie křesťanské spirituality na českém území a historické osobnosti, které ovlivnili křesťanskou spiritualitu. Poté se práce zaměří na vymezení rozdílu mezi běžnou a křesťanskou spiritualitou a definování vlastní spirituality. Krátkou kapitolu také věnuje Teologické fakultě. Následuje část praktická, ve které je nejprve přiblížena forma kvantitativního výzkumu a metoda dotazníku. Poslední částí je samotný výzkum.
Spirituality of students of the Faculty of Theology
Keywords: Spiritualita; studenti Teologické fakulty; náboženství; religiozita; vlastní spiritualita; Spirituality; students of the Faculty of Theology; religion; religiosity; own spirituality