Transneptunická tělesa - Pihera, Martin (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem této diplomové práce je vytvořit přehled, který by shrnul stávající poznatky o transneptunických tělesech. Tento přehled pak umožní pochopit poznatky plynoucí z výzkumu transneptunických tělesech. Shrnutím známých faktů je vytvořen základní přehled o pokrocích a dalších směrech vývoje v oblasti studia transneptunických těles.
Transneptunian objects
Keywords: transneptunická tělesa; Pluto; Eris; Charon; Makemake; Transneptunian objects; Pluto; Eris; Charon; Makemake