Chov koně domácího - návrh praktické výuky na sekundárním stupni základních škol - Pavelková, Petra (Jihočeská univerzita, 2019)
Hlavním cílem bakalářské práce bylo v teoretické části nastínit problematiku chovu koní se zřetelem na základní poznatky jako je péče o koně, pomůcky na ošetřování, vybavení jezdce, ustájení, krmení, druhy jezdeckých sportů a kontakt dětí a koní. V praktické části pak vznikl výukový program určený pro žáky 9. ročníku, kteří se rozhodují o zaměření budoucí střední školy. Žáci si během něj vyzkouší základní ošetřování koní, naučí se sedlat, uzdit a nasazovat ohlávku. Výukový program byl otestován na skupině 15 žáků a je připraven k použití na dalších skupinách.
Horse breeding and practical lessons at elementary school
Keywords: výukový program; chov koní; chovatelství; Educational programme; horse breeding; breeding