RUDOLF JAN NEPOMUK HRABĚ BRUNTÁLSKÝ Z VRBNA A JEHO ZÁPISKY Z ROKU 1819 (1821-1822) - Rudolfová, Renée (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato diplomová práce se zaměřuje na život Rudolfa Jana Nepomuka hraběte Bruntálského z Vrbna (1761-1823) a na část jeho dochovaných zápisků z roku 1819. Práce je rozdělena na čtyři části, v první je věnována pozornost na historii hraběcího rodu Bruntálských z Vrbna. Ve druhé části jsou popsána jejich nejvýznamnější rodová sídla, třetí část shrnuje život Rudolfa Jana Nepomuka hraběte Bruntálského z Vrbna. Čtvrtá část přináší analýzu a transliterací jeho zápisků.
Rudolf Jan Nepomuk Count of Wrbna and Freudenthal and his notes from 1819 (1821-1822)
Keywords: Rudolf Jan Nepomuk hrabě Bruntálský z Vrbna; Bruntálští z Vrbna; ego dokument; zápisky; Rudolf Jan Nepomuk Count of Wrbna and Freudenthal; the House of the Wrbna and Freudenthal; Ego dokument; Notes