Zaměstnávání osob se zdravotním postižením - Hejlová, Anežka (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce popisuje současnou problematiku zaměstnávání osob se zdravotním postižením v oblasti malého a sředního podnikání v Českých Budějovicích od roku 2014. Teoretická část popisuje teoretická východiska, tedy fungování trhu práce, politiku zaměstnanosti, definuje malé střední podnikání a osoby zdravtoně postižené. Praktická část práce obsahuje výsledky analýzy zaměstnávání osob zdravtoně postižených v Českých Budějovicích od roku 2014 v oblasti malého a středního podnikání.
Disabled People Employing
Keywords: osoby zdravotně postižené; zaměstnávání osob zdravotně postižených; práva a povinnosti zaměstnavatelů; zákon o zaměstnanosti; malé a střední podnikání; manažersk metody sociálních programů; disabled person; employing disabled people; rights and responsibilities employers; the law of employment; small and central commerce; managerial methods of social programs