Přírodní zajímavosti Třeboňska a jejich využití v přírodovědě. - Vach, Petr (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato diplomová práce se zabývá přírodovědnými a vlastivědnými tématy. Je v ní navrženo pět exkurzí, dvě cykloexkurze, jeden projekt a jedna výuková hodina. Jejím cílem je zajímavými a dostupnými formami posílit a upevnit dobrý vztah žáků k přírodě a zároveň učit žáky, jak ji v zájmu lidstva chránit. Práce je určena především pro žáky 4. a 5. ročníků základních škol. K jednotlivým exkurzím jsou vytvořeny pracovní listy s úkoly, které žáci průběžně plní na jednotlivých zastávkách.
The Nature Attractions of the Třeboň Region and their Utilisation in Natural Sciences.
Keywords: Třeboňsko; přírodověda; exkurze; pracovní listy; Třeboň Region; Natural Science; excursions; working sheets