Hybridizace krokodýlů z evolučního a ochranářského hlediska - Zajícová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2017)
Mezidruhová hybridizace je zajímavý a důležitý fenomén z vědeckého ochranářského hlediska. Moje práce je zaměřena na hybridizaci Crocodilia na základě literárního přehledu. V souhrnu lze konstatovat, že mezidruhová hybridizace je v této skupině poměrně běžná a ti jak v přírodě tak zajetí. Maximální hodnoty genetických distancí mezi hybridizujícími druhy krokodýlů se pohybují kolem 32%.
Hybridization of crocodiles from the evolutionary and conservation perspective
Keywords: Hybridizace; evoluce; Crocodilia; genetická distance; Hybridization; evolution; Crocodilia; genetic distance