Zkušenost s drogou a středoškolská mládež - Žemlička, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem práce je popsat příčiny, působení a důsledky užívání tzv. lehkých drog, zejména ve vztahu k mládeži a formulovat konkrétní řešení především z pohledu sociální pedagogiky. Cílem praktické části je zmapování situace v oblasti zneužívání tzv. lehkých drog na vybraných středních školách. Teoretická část je zaměřena hlavně na problematiku klasifikace drog, na vztah společnosti k drogám a negativní dopady užívání na děti i mládež a možnosti prevence. Praktická část zkoumá postoje a zkušenosti studentů vybraných středních škol s tzv. lehkými drogami.
Drug experience and second school students