Výskyt a sezónní dynamika parazitů střev u dostihových koní - Wagenknechtová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce na téma výskyt a sezónní dynamika parazitů střev u dostihových koní se zabývá výskytem střevních parazitů u jednotlivých věkových kategorií, jejich četností v porovnání s ročním obdobím. V diplomové práci jsou popsáni nejčastější helminté koní malí a velcí strongylidé, Strongyloides westeri, Parascaris equorum, Oxiuris equi.
The occurrence and the seasonal dynamic of the intestinal parasites by racing horses
Keywords: diplomová práce; parazité střev; dostihový kůň; výskyt parazitů; sezónní dynamika; malí a velcí strongylidé; Strongyloides westeri; Parascaris equorum; diploma work; intestinal parasites; racing horse; the occurrence of parasites; seasonal dynamic; small and large Strongylus; Strongyloides westeri; Parascaris equorum