Přínos sociálního pracovníka v rámci multidisciplinárního hospicového týmu - Kohelová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zaměřuje na postavení sociálního pracovníka v multidisciplinárním týmu hospice. Jaká je jeho role v multidisciplinárním hospicovém týmu. Jaký je jeho popis práce a jeho pracovní schopnosti a dovednosti. Dále práce popisuje formy hospicové péče a historii v České republice. Také se zaměřuji na potřeby pacienta při umírání. Obecně se zaměřuje na paliativní péči a její rozdělení na obecnou a specializovanou.
The benefit of a social worker in a multidisciplinary hospice team
Keywords: Sociální práce; hospic; multidisciplinární tým; paliativní péče; umírání; smrt; sociální práce v hospici; fáze umírání.; Social work; hospice; multidisciplinary team; palliative care; dying; death; social work in hospice; dying stage.