Vlivy působící na reprodukci prasnic - Tůmová, Petra (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem bakalářské práce bylo provést analýzu reprodukčních vlastností prasnic, tj. plodnosti a mléčnosti a vlivů na ně působících. Práce objasňuje z vnitřních vlivů především plemennou příslušnost, věk a hmotnost prasnic, pořadí vrhu a délku mezidobí a z vnějších vlivů výživu a krmení a ustájení prasnic. Pozornost je věnována i mateřským plemenům prasat, která jsou na reprodukční vlastnosti šlechtěna.
Factors affecting the reproductive performance of sows
Keywords: prasnice; reprodukce; plodnost; mléčnost; sow; reproduction; fertility; lactation performance